Envirofit

VARG Outdoor&Travel is sinds de introductie van Envirofit in Nederland, "dealer van het eerste uur"

Een kooktoestel volgens het rocket stove princiepe, met een humanitair karakter!

Envirofit is een Amerikaanse organisatie welke zich richt op het ontwikkelen en produceren van non-food producten met een lage milieu belasting. Envirofit organisatie heeft onder andere kook- en barbecuesystemen ontworpen die design, duurzaamheid, kwaliteit en toepasbaarheid samen brengen.

Envirofit heeft door middel van jarenlange ervaring in productontwikkeling, deelname en organiseren van duurzame kookprojecten en in eigen testcentra de meest zuinige, efficiënte en duurzame kook- en barbecuesystemen ontwikkeld. Deze kook- en barbecuesystemen van Envirofit passen heel goed bij de vele kookmomenten die wij in onze westerse wereld kennen. Veilig koken, snelle start en kooktijd, schone uitstoot, weinig hout, kolen of briketten verbruik, uitgekiende accessoires en mooi design sluiten hier naadloos bij aan.

COOX

Wereldwijd koken dagelijks 2,6 miljard mensen op houtvuurtjes. Miljoenen mensen sterven jaarlijks aan de gevolgen ervan. Vooral vrouwen en kinderen. Koken op open vuur zorgt bovendien voor enorm veel CO2-uitstoot en ontbossing. Vrouwen zijn vaak urenlang bezig met hout sprokkelen.

De COOX is een ‘clean cookstove’, een kooktoestel dat is ontworpen voor in ontwikkelingslanden. Clean cookstoves zoals de COOX zijn een oplossing voor de problemen die gepaard gaan met koken op open vuur. Door het slimme ontwerp stoot een cookstove bijna geen rook meer uit.

Koken op de COOX is heel simpel: je sprokkelt buiten wat hout of koopt het bij de doe-het-zelf zaak, je legt het onderin het kooktoestel, je steekt het aan, en koken maar! Je kunt de COOX in combinatie met elke soort pan gebruiken. Grillen, bakken, wokken, stoven: alles is mogelijk! Tijdens het koken kan je hout toevoegen naar wens, en zo zelf het vuur controleren. Uitgekookt? De COOX brandt vanzelf op, en houdt je tot die tijd lekker warm als het afkoelt buiten.

HIER EEN COOX, DAAR EEN COOX

Met de verkoop van elke COOX hier, wordt één clean cookstove voor een gezin in een ontwikkelingsland gerealiseerd. Dit doen we samen met een internationaal erkende organisatie die ervaring heeft met cookstove projecten in Afrika en India. Voor elke COOX die hier verkocht wordt, gaat €15 naar zo’n cookstove project. Dat is precies het bedrag dat het mogelijk maakt om de cookstove DAAR betaalbaar te maken voor de armste mensen, die hem zo hard nodig hebben.

Geen producten gevonden...