Mora of Sweden

VARG Outdoor&Travel heeft voor houtsnijwerk het Zweedse merk Mora Of Sweden, MoraKniv, geselecteerd. Kwaliteit uit Scandinavië. Ontworpen door Erik Frost. Houtsnijmessen van Mora zijn handige en praktische houtsnijmessen. Dit voor het vervaardigen van allerlij houten gebruiks voorwerpen. Bijvoorbeeld houten lepels, mokkken, kommen etc. Soms noodzakelijk en som gewoon leuk om te doen! de Mora houtsnijmessen zijn verkrijgbaar via de webshop of te verkrijgen in onze winkel. Wij hebben diverse modellen, en adviseren u graag!

Mora of Sweden werd in 2005 opgericht door de fusie van Frosts Knivfabrik en KJ Eriksson. Al meer dan een eeuw worden door lokale ambachtslieden in Östnor, Mora; messen gemaakt.

Een traditie die van generatie op generatie is doorgegeven.

Vandaag de dag vinden al deze vaardigheden plaats onder één dak en kan vrijwel iedereen zijn persoonlijke familiehistorie met het messen maken vertellen.
 
Door de nauwe samenwerking met professionele gebruikers en door gebruik te maken van de nieuwste technieken worden ideeën omgezet in toonaangevende concepten en een uiterst efficiënte productielijn met de modernste machines.
 
Mora of Sweden werd in 2005 opgericht door de fusie van Frosts Knivfabrik en KJ Eriksson. De naam weerspiegelt de belangrijke schakel tussen de producten, de stad van Mora en haar Zweedse oorsprong. Een Morakniv ® is altijd een mes van Mora of Sweden. Het is nog altijd een familiebedrijf en ontwikkeld en produceert wereldwijd messen voor outdoor industrie en vakmensen uit vele verschillende beroepstakken.

 

Vanuit een lange traditie, kijken we naar de toekomst.

Alle Mora messen worden in Zweden gemaakt.