Wetterlings

VARG Outdoor&Travel is dealer van het kwaliteitsmerk Wetterlings.  Deze handgesmede bijlen van Wettelings (axes since 1880!) importeren wij rechstreeks uit Zweden!

Vandaag de dag wordt nog steeds veel werk handmatig gedaan om de kwaliteit, waar Wetterlings bekend om staat, te kunnen garanderen.
De bijlen van Wetterlings zijn duurzaam dat in de filosofie van Wetterlings je een bijl niet echt bezit, maar deze doorgeeft aan de volgende generatie. Dat betekend niet dat u dan uw Wetterlings bijl niet mag gebruiken. U kunt deze gebruiken waarvoor de Wetterlings bijl gemaakt is, werken!


De stelen van Wetterlings bijlen zijn gemaakt van Amerikaans Hickory. Deze zijn sterk en veerkrachtig. Hierdoor is hickory zeer geschikt voor gebruik als bijlsteel. De stelen zitten met een stevige houten of metalen wig vastgeklemd in de bijlkop, wat handmatig wordt uitgevoerd. De steel is onbehandeld.

Het Wetterlingsteam bestaat uit 9 personen. Hierdoor kan en wordt nog echte ambacht geleverd bij het maken van de Wetterlingsbijl. 

Elke bijl geproduceerd door Wetterlings wordt handmatig gecontroleerd!

Geen producten gevonden...